nga Elma Doresi Nuk dua të bëj projekt të cilin ta jap për 20 veta dhe të mbush xhepin. Dua të jap shfaqje për 500 veta të mbush shpirtin. Qoftë magazinë, qoftë pallat kulture, qoftë skenë e përshtatur, qoftë një dhomë e adaptuar, qoftë një sallë eksperimentale, thjesht HAPENI!!! Çfarë kuptimi ka të japësh shfaqje jashtë, me karriget ngjit, me njerëz që kanë mall për të parë teatër, në një kohë ku ambjentet mbahen mbyllur. Eshtë njësoj si të gatuash në një restorant por të mos ketë asnjë klient për të provuar atë ushqim. Teatri bëhet për njerëzit dhe nuk ka kuptim pa ata. Ne e bëjmë për ata. Ne e marrim kënaqësinë prej tyre. Ne luajmë për ata. Hapeni teatrin të bëjmë shfaqje! Nuk dua të bëj projekt të cilin ta jap për 20 veta dhe të mbush xhepin. Dua te jap shfaqje per 500 veta te mbush shpirtin. Hapeni teatrin se jeni në prag zgjedhjesh dhe prag dimri. Juve e përdorni sallën për takime elektorale, neve për teatër dhe kështu do jemi ok të gjitha palët.Status drejtuar atij që ka vesh për të dëgjuar, atij që ka zemër për të dashuruar artin, atij që e do artin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Teatri si maqineri e propagandës politike (II)
Teatri si maqineri e propagandës politike (I)
Rrëfimi i jetës/ Mirush Kabashi: Si u bëra “artist i merituar” në diktaturë
“Nëna dhe djali” i Jan Fosse: Të mos humbësh kohën me modesti të rreme
MBI “LIRINË SHKENCORE” NËN DIKTATURË
Aleksandër Morfov/”Nëse këtu më dëgjon dikush: Mos e vrisni Festivalin e Butrintit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}