Më të fundit

Aventurë mbi librat e Lorkës

9 Qershor

9 Qershor
3 Qershor
1 Qershor

27 Maj

Kafja e Madhe – Tokë e zanë!

TerrenArt

27 Maj

Shembet monumenti i kategorisë së parë/ Godina historike, Kafja e Madhe në Shkodër – rrafshohet

25 Mars

Vdiq Luran Ahmeti, aktori i mirënjohur shqiptar

18 Mars

Restaurimi i “Mësonjëtores së Parë Shqipe”, specialistët: U përdhos historia, boll me lojra 3D

Në Thelb

31 Maj

Shqipëria dhe fantazmat e Sigurimit të Enver Hoxhës!

27 Maj

Kafja e Madhe – Tokë e zanë!

20 Maj

Problematikat e projekt-idesë së rishkrimit të Historisë së Shqipërisë nga Akademia e Shkencave

17 Maj

Studiuesja amerikane Lori Amy: Shembja e teatrit, vazhdimësi e krimeve të komunizmit me emër!

Teatër

Piro Mani është teatri dhe teatri është Piro Mani

3 Qershor, 2021

25 Mars, 2021
18 Shkurt, 2021
17 Janar, 2021

Fletore Letrare

Aventurë mbi librat e Lorkës

9 Qershor, 2021

9 Qershor, 2021
1 Qershor, 2021
28 Maj, 2021

Takim me historinë

1961/60 vjet nga inskenimi i “komplotit çam

1 Qershor, 2021

29 Mars, 2021
18 Mars, 2021
10 Mars, 2021

Qukrrime n'Facecbook

20 Maj, 2021
3 Shkurt, 2021
17 Janar, 2021
11 Janar, 2021

Krye m'Krye

3 Maj

Rrëfimi unik pas 700 vjetësh/ Si u gjendën 13 këngët e munguara të Komedisë Hyjnore, dorëshkrimi ende mister për studiuesit

25 Janar

Postmortem/ Jevrem Brkoviç: Kur shkrimtari lufton për demokraci kundër forcave të errësirës, ai vazhdimisht është humbës

3 Janar

Krastev: Pandemia shënon fillimin e vërtetë të shekullit XXI

Artet Pamore

Bukuria e provokimit apo bukuri e konsumit masiv?

28 Maj, 2021

1 Mars, 2021
15 Shkurt, 2021
11 Shkurt, 2021

Kinema

Aktoret që luajtën role meshkujsh

25 Mars, 2021

2 Mars, 2021
27 Shkurt, 2021
3 Shkurt, 2021
15 Janar, 2021

Muzikë

Teatri i Operas si agjensi spektaklesh, është zhdukur repertori i 30-40 viteve…

26 Janar, 2021

17 Dhjetor, 2020
10 Nëntor, 2020
4 Nëntor, 2020
4 Nëntor, 2020

Reportazhe

18 Mars, 2021
8 Janar, 2021
19 Tetor, 2020
10 Tetor, 2020

Trashëgimi Kulturore

12 Maj

E rrallë/ Kisha e Shën Vlashit në Kurbin – E braktisur qe prej komunizmit, banorët e restaurojnë vetë

5 Shkurt

Ura me shumë harqe dhe një rrëfenjë e shpërfilljes

Antropologji