Në 150 vjetorin e lindjes së Asdrenit, muzikologu Vaso Tole publikon për të parën herë Himnin Kombëtar “Rreth flamurit te perbashkuar”, të kënduar me zë dhe figurë, në një filmim të rrallë që i takon vitit 1929. “Grupi i veshur me veshje popullore kombëtare, nga jugu në veri këndon Himnin Kombëtar me thjeshtësi e bukuri mahnitëse”, ka komentuar Tole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Media 2021! Mjerim (foto lajm)
Foto historike/ Një imazh i rrallë i kapedanit të Mirditës vjen nga Polonia
Shekulli XVII/ Gruaja e re e veshur me veshje të Botës së Vjetër…
Botohet për herë të parë, Shqipëria e Luftës së Dytë Botërore në një foto historike
Për të mos harruar Berlinin! 30 vite më parë 9 nëntor 1989…
Foto e Dedë Jakovës/ Viti 1936, kur Tefta Tashko Koço dha koncertin dhe në kinema “Rozafa” u festua me Asdrenin, Koliqin, Poradecin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}