Media 2021! Mjerim (foto lajm)

Nga Redaksia 25 Mars, 2021  Foto

Ne keto dite te fundit te marsit, papritur, diku ne qender te kryeqytetit, duke kaluar rrugen perballe Bibliotekes Kombetare pashe nje tavoline druri. Artizanat, e sajuar me ca hunj sa per te mbajtur ato gazeta ne print qe kane mbetur, ose me mire si deshmi e degradimit ne keto 10 vite.

Foton e hodha ne facebook, me mbresen e ketij mjerimi, se si media perballet me denigrimin, jo nga teknologjia por nga menyra se si eshte trajtuar gjithnje: neper kioska, neper rruge, neper duar fukarenjsh neper plazhe per nje kafshate buke.

Dikur, perqindjet e shitjes se gazetave i mbanin shitesit, dhe egersia ne treg shpesh fundoste nje media, e here nje tjeter. Sot, nuk ndodh kjo. Mediat kane rene vete. Nen kete pamje kuptojme edhe sistemin mediatik, pse ka shkuar perfund dhe mbahet mbi kater hunj te drunjta, rastesor.

Ndersa me parkimin e nje biciklete sheh nje qeske blu te mbushur me gazeta, jo aq sa ne “tezgen” e improvizuar.

Puna e gazetarit eshte aty. Ndersa pronaret s’ja kane idene, thjesht e quajne ekzistence, sido te jete. V.M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Filmim i rrallë/ Himni Kombëtar “Rreth flamurit të përbashkuar”, interpretim i vitit 1929
Foto historike/ Një imazh i rrallë i kapedanit të Mirditës vjen nga Polonia
Shekulli XVII/ Gruaja e re e veshur me veshje të Botës së Vjetër…
Botohet për herë të parë, Shqipëria e Luftës së Dytë Botërore në një foto historike
Për të mos harruar Berlinin! 30 vite më parë 9 nëntor 1989…
Foto e Dedë Jakovës/ Viti 1936, kur Tefta Tashko Koço dha koncertin dhe në kinema “Rozafa” u festua me Asdrenin, Koliqin, Poradecin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}