Ndoshta shumë prej jush e mbani mend fotografinë e këtij grupi artistësh e intelektualësh para Kafës së Madhe. Dedë Jakova është dëshmitari i një momenti tjetër të asaj dite, më intim, i një bisede mes miqsh në ambientet e brendshme të kafenesë më elegante të qytetit. Jemi në vitin 1936 dhe sopranoja Tefta Tashko Koço sapo ka mbaruar koncertin e saj në Kinema “Rozafat” e po feston suksesin e shfaqjes me Asdreni, Ernest Koliqi, Tefta Tashko Koço, Lola Aleksi, Lasgush Poradeci, Gasper Ljarja etj. Pjesë e kësaj atmosfere, e si padashur, bëhet edhe vetë Jakova, me blicin e aparatit të tij fotografik që reflekton në pasqyrën mbas kamarierit.

Kjo foto është shkrepur nga Dedë Jakova ruhet në Arkivin e Muzeut të Fotografisë “Marubi”, prej nga është siguruar në këtë publikim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Filmim i rrallë/ Himni Kombëtar “Rreth flamurit të përbashkuar”, interpretim i vitit 1929
Media 2021! Mjerim (foto lajm)
Foto historike/ Një imazh i rrallë i kapedanit të Mirditës vjen nga Polonia
Shekulli XVII/ Gruaja e re e veshur me veshje të Botës së Vjetër…
Botohet për herë të parë, Shqipëria e Luftës së Dytë Botërore në një foto historike
Për të mos harruar Berlinin! 30 vite më parë 9 nëntor 1989…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}