Bjeshkët e Tropojës nuk njihen vetëm për bukuritë malore qê ofron ky terren.

Kohëve të fundit këtë vend e kanë bërë të njohur edhe frutat e pyllit që rriten aty e të cilat po eksportohen jashtë Shqipërisë duke nisur në Itali, Holandë, Gjermani e deri në Amerikë. Boronica atje tashmë po quhet ‘frut i magjisë’

“Boronica e Tropojës kërkohet nga e gjithë bota. Boronica e Tropojës shkon deri në Amerikë. Ajo përveç se e thatë përdoret edhe e freskët për industrinë për lëngje të ndryshme në Itali, Hollandë, dhe Gjermani”, thotë Ardian Citozi për TCH.

Banorët e Tropojës thonë se janë me fat që 1 mije e 100 ha tokë i kanë me frutin e magjisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Reportazh/Abruzzo që të kujton Shqipërinë – natyra, relievi, ngjyrat….
BBC: Bimët në malet shqiptare që na mbajnë të rinj. Ç’fshihet pas reklamave të kremrave mrekullibërës
Produktet “Made in Albania” nga të gjitha rajonet e Shqipërisë
Blegtoria pësoi rënie të gjerë në 2019, më pak prodhim dhe më pak krerë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}