Dhjetë filma të shkurtër shqiptarë të animuar në një program origjinal prezantojnë Shqipërinë në Francë. Nga vitet ’80 dhe ’90 me një prodhim intensive, të madh, ato kalojnë përherë të parë kufirin për t’u shfaqur jashtë vendit. Nisur prej një nga regjisorët më të njohur Stefan Taçit I paraqiten dy filma “Gjerat që nuk ndryshojnë” dhe “përbërja”; Kënga e fundit e Artan Maku; Fetishi i Albert Malltezit; Guernica nga Shaqir Veseli; Loja e Djallit nga Rikarda Hova dhe Ergys Faja; Rendrrat nuk vdesin nga Robert Qafzezi; Sizifi nga Stefan Taçi; Parrulla nga Gezim Qendro; Zëri i Tokës, Zëri i Gjakut të Artur Dauti dhe Boris Ikonomi.

Gezim Qendro

Ergys Faja
Artur Dauti
Artan Maku
Albert Malltezi
Stefan Taçi
Robert Qafzezi

Video paraqitet nga Louise Burkart (programuese dhe restauruese e pavarur në Deutsches Filminstitut & Filmmuseum) / Në prani të regjisorit Robert Qafzezi. Të gjithë filmat janë në 35 mm dhe me ngjyra, përveç Guernica. Kohëzgjatja totale e seancës: 1h30

Tablo e piktorit Stefan Taçi mbrese e meheret nga Muzeu ne France ku, sot ekspozohet nje prej puneve te tij te filmit te shkurter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Instituti i Studimeve per Krimet e Komunizmit hap ekspoziten “Gulagu Evropian”
Arti në Arkiva – kujtese a rebelim?!
Krimet e Komunizmit/ ISKK dhe vendet anëtare të Platformes Evropiane të Kujtesës, projekte të përbashkëta në 2023
Sipas dokumentit të Ministrisë së Brendshme; vdekja e dyshimtë e Mid’hat Frashërit
Kupa DEA për Goran Paskaljeviç (post mortum)
Pse regjisorët i shqetëson e shkuara?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}