Një lajm i hidhur vjen për botën e kinematografisë. Aktori anglo-francez Michael Lonsdale, i cili luajti personazhin kundërshtar të James Bond (Roger More) në filmin e vitit 1979 “Moonraker”, ka ndërruar jetë në moshën 89 vjeçare.

Në film, ai luajti Hugo Drax, një industrialist që planifikonte të helmonte të gjithë njerëzit në Tokë dhe më pas të ripopullonte planetin nga stacioni i tij hapësinor.

Ishte një nga më shumë se 200 role që ka luajtur në anglisht dhe frëngjisht gjatë një karriere që zgjati gjashtë dekada.

Producentët e Bond,  Michael G Wilson dhe Barbara Broccoli e quajtën Lonsdale një “aktor jashtëzakonisht të talentuar dhe një mik shumë të dashur” Në një intervistë me Mi6 HQ në 2012, Lonsdale u pyet nëse roli negativ kundër Bond mund të ketë një ndikim negativ në karrierën e tij

“E kundërta!” u përgjigj ai. “Sepse, unë kam bërë kaq shumë filma që nuk ishin shumë të njohur ose nuk fituan shumë para, dhe bëra vetëm filma të dobët, kështu që mendova se mund të më pëlqente të isha në një film të famshëm me fitim”!

Lonsdale kishte një karrierë të larmishme në film, TV, radio dhe skenë. Para se të bëhej kundërshtari i Bond, ai luajti Zëvendës Komisionerin Claude Lebel në thrillerin politik 1973 “Dita e Çakallit”.

Ai më vonë u shfaq si Jean-Pierre në filmin aksion amerikan Ronin 1998, së bashku me Robert De Niro, dhe si Papa në thrillerin historik të Mynihut të vitit 2005 të Steven Spielberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Nga trashëgimia e shkatërruar historike në të tashmen!
Mbetet zëri i trishtë i Lindita Ahmetit
Filmi i socializmit
Teatri si maqineri e propagandës politike (II)
Teatri si maqineri e propagandës politike (I)
Magazina e “Nëntorit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}