Shkrimtarja Elvira Dones, ka shkruar fjalë prekëse për ngjarjen me të fundit, shembjen e Teatrit Kombëtar, duke qenë e përfshirë edhe për faktin se vëllai I saj, aktori I njohur Neritan Liçaj ka qenë një nga njerëzit më aktivë, prej 27 muajsh, në protestën 24 orëse, duke  kundërshtuar shembjen e Teatrit deri në momentin e fundit. Në mëngjesin e sotëm, pasi fadroma ka gëlltitur ballin e Teatrit, Licaj ka bërë rezistencë, duke “detyruar” forcat e policisë ta shoqërojnë, dhe ta lirojnë nga mesdita. Shoqëruar me një foto prekëse, ku aktori shfaqet në lot, duke hypur në makinën e policisë, shkrimtarja Elvira Dones ka hedhur në rrjetin social këtë dhimbje:

“E di që është e diel për të gjithë. Por më lejoni t’ ju them diçka personale. Sepse kam shkruar për atë vend, i thashë dhimbjet. Unë e doja atë. I shoh këto pamje, dhe e shoh vëllain tim në lot duke e përcjellë në pranga. Përkthimi i fjalëve të tij për policët: ” Çfarë po bën? Janë 28 vitet e mia atje.”
Vëllai im i dashur e pashë vetëm një herë në lot: kur na vdiq babai.
Ai është një njeri i pastër, vëllai im, i ndershëm në bërthamë. Dy orë para arrestimit e dëgjova në telefon; ishte shumë i lodhur dhe i qetë, ishte Neritan në të mirën e tij.
Tani i shoh këta lot. Më në fund e di që e liruan atë. Dhe unë qaj me të. E njoh mirë. Ai nuk qan për veten e tij. Ajo qan për Shqipërinë, për të ardhmen e fëmijëve të saj. Janë lotët e një njeriu të ndershëm.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

MBI “LIRINË SHKENCORE” NËN DIKTATURË
VITE APO VJET?
Një nuse demokratike për mbretërinë shqiptare
Kafe-ja Pezull – O cafè suspiso
“Permanencat e historisë”/ Teza befasuese e historianit rumun: Pse Shqipëria është shumë pak “ballkanike”?!
Galaktika spirale mes Rosse dhe Van Gogh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}