Foto e rralle e Eqrem bej Libohoves ne vitet kur sherbente si ambasador ne Rome, para vendosjes se monarkise. Me pas ai do te bente karriere deri ne postin e Ministrit te Jashtem (1936-1939) gjate qeverisjes se Mbretit Zog I, ndersa do merrte dy here edhe drejtimin e ekzekutivit shqiptar pergjate vitit 1943, deri ne kapitullimin e Italise. Njihej si shume filoitalian dhe me kapitullimin e Italise me 8 Shtator 1943 shkoi drejt Romes duke iu bashkengjitur Alberto Parianit, mekembesit te Mbretit italian ne Shqiperi. Vdiq ne 1948 po ne Rome ne moshen 66-vjecare.

Foto ekskluzive nga Armand Plaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gjithashtu mund t'ju interesojnë

Filmim i rrallë/ Himni Kombëtar “Rreth flamurit të përbashkuar”, interpretim i vitit 1929
Media 2021! Mjerim (foto lajm)
Foto historike/ Një imazh i rrallë i kapedanit të Mirditës vjen nga Polonia
Shekulli XVII/ Gruaja e re e veshur me veshje të Botës së Vjetër…
Botohet për herë të parë, Shqipëria e Luftës së Dytë Botërore në një foto historike
Për të mos harruar Berlinin! 30 vite më parë 9 nëntor 1989…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}